НОВИНИ

Отбелязват 24 май и в Европейския парламент

24 май се отбелязва и в Европейския парламент в Брюксел. Български евродепутати организираха събития, за да покажат българската писменост и култура.

Владислав Велев
от Владислав Велев
18:45, 24.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Момчил Неков организира конференция за българското културно-историческо наследство. Той откри и фотоизложбата “Аз снимам моята България”. Това са снимки на ученици от конкурса, организиран от Министерството на образованието и науката и Института за стратегии и анализи със съдействието на евродепутата.

Ангел Джамбазки покани за концерт в парламента музиканти, за да изпълнят музика на съвременната българска композиторка Добринка Табакова. Той откри и изложба, посветена на кирилицата. Плакатите на студентите от Факултута по изобразително изкуство на Великотърновския университет показват съвременните форми на българската кирилица.

Емил Радев организира конференция за българското книжовно наследство и за значението на славянската писменост за света. Той представя и местността Каарач теке край Варна. Там археолози са открили най-голямото средновековно книгоиздателство. Радев се обявява и за популяризиране на библиотеките не само в България, а и в целия Европейски съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поздрав от Градска мобилност за 24-ти май с правописна грешка
Поздрав от "Градска мобилност" за 24-ти май с правописна грешка
Натоварен трафик по главните пътища в Благоевградска област
Натоварен трафик по главните пътища в Благоевградска област