САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Отчуждават се имоти за строеж на магистрала "Струма"

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала "Струма", съобщи пресцентърът на кабинета.

от БНТ
13:22, 08.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
отчуждават имоти строеж магистрала струма

Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр.Симитли в област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура". Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

С други две решения бяха учредени безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии, без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на "ЕВН България електроразпределение" - Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект "Кабелна електропроводна линия CH 20 kVТ. За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турция е предотвратила 229 терористични нападения
Турция е предотвратила 229 терористични нападения
Росен Марков протестира за кръгово движение против катастрофи
Росен Марков протестира за кръгово движение против катастрофи