НОВИНИ

Отговорността на медиите акцент в Есенната академия "Агресия-хуманност-кино"

"Отговорността на медиите за агресията в обществото" беше акцент в тазгодишната есенна Академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се проведе в комплекс "Камчия" край Варна. Фестивалът е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Мотото е "Агресия - хуманност - кино", а БНТ е медиен партньор.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
20:42, 07.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Как да разкажеш за агресията без агресия, как да покажеш нещо, което вече не можеш да промениш, но искаш да говориш и да събудиш обществената реакция за непримиримост - това дискутираха кинодейци, представители на Червения кръст, социолози, психолози, лекари и журналисти.

Добрина Чешмеджиева: Ролята на нас журналистите е не просто да покажем различни примери от ежедневието, свързани с агресия и с насилие, и да въртим безкрай тези кадри, а да влезем отвъд, да погледнем по-дълбоко в този проблем. Да помислим за последствията, които оставя, не само върху жертвите, но и върху всички нас, като общество. Да не даваме възможност за едно безкритично, агресивно поведение в ефира.
Илко Раев: Нашата цел на Академията е да възбудим хората да говорят за хуманизъм, но нека да говорят и за агресия, как трябва да се избягва агресията.

Именно хуманност и борба срещу агресията, пречупени през призмата на киното и медиите, са акцентите във филмите от Есенната академия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Човешки пирамиди в Каталуния
"Човешки пирамиди" в Каталуния
Първа национална конференция на свободните адвокати в България
Първа национална конференция на свободните адвокати в България