НОВИНИ

Отвориха оферта за придобиване на нов боен кораб

В Министерството на отбраната днес беше отворено постъпилото предложение от участник в процедурата за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили /ВМС/, съобщиха от военното ведомство.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:46, 25.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
отвориха оферта придобиване нов боен кораб

Междуведомствената работна група, назначена със заповед на министър-председателя, с представители на МО, Министерството на финансите и Министерството на икономиката, е отворила офертата, постъпила в установения срок.

"От заявилите интерес още шест компании, четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход, при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена", е пояснил контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група, цитиран в съобщението.

Работата на междуведомствената група продължава с разглеждане на техническото и ценовото предложение в постъпилата оферта, съгласно методиката, която е разгледана подробно на Съвет по отбраната.

Работата на групата ще завърши с доклад към министъра на отбраната с предложение за последващи действия.
Инвестиционният проект за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб беше приет с решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-то Народно събрание от 2 юни 2016 година. Проектът предвижда въвеждането на въоръжение на два многофункционални патрулни кораба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драматична остава обстановката в Бургаско
Драматична остава обстановката в Бургаско
Елтън Джон ще получи награда за хуманитарна дейност от Харвардския университет
Елтън Джон ще получи награда за хуманитарна дейност от Харвардския университет