От днес до неделя родопското село Момчиловци е домакин на първия по рода си Фестивал на киселото мляко. Той дава възможност на местни производители да представят продукти - мляко, сирене, кашкавал, произведени по традиционни технологии, както и за среща...
От днес до неделя родопското село Момчиловци е домакин на първия по рода си Фестивал на киселото мляко. Той дава възможност на местни производители да представят продукти - мляко, сирене, кашкавал, произведени по традиционни технологии, както и за среща на млекопроизводители с чуждестранни инвеститори.
Гостите имат възможност да дегустират истинско кисело мляко, както и всички останали продукти, за които местните хора гарантират, че са екологично чисти. Десислава Манолева е собственик на 300 овце и произвежда брънза, мяхово сирене и други характерни млечни продукти.
"Произвеждат се както едно време нашите стари деди и прадеди, с дървени сергени, в дървени ведра и така, както едно време", разказа тя.
Тя приветства кампанията на БНТ2 "Купувам българското" и допълни, че е необходим такъв фестивал, който да представя истинските български продукти.
"Страхотна акция. Значи би трябвало всички да купуват такива екологичночисти продукти, да консумират, за да бъдат здрави."
Млякото, в което е скрита една от тайните на родопското дълголетие, привлича гости от далечен Китай. Те вече произвеждат кисело мляко с марката "Момчиловци" и са сред организаторите на настоящия фестивал. Така регионът се превръща и в атрактивна дестинация за туризъм.
Пуснаха под гаранция шефа на частна АГ болница в Пловдив, обвинен за присвояване на милиони
Мотористи, облечени като Дядо Коледа, преминаха по столични булеварди (ГАЛЕРИЯ)
"Нова година - нова валута": Опитът на Португалия и Австрия по пътя към еврото
Откриха над 400 кг тютюн за наргиле без бандерол в складове под наем (СНИМКИ)
Българин почина в САЩ: Мъжът е бил в център за задържане на имигранти в Мичиган