НОВИНИ

Парламентът на Гръция гласува законопроект за бежанците

Гръцкият парламент прие със 161 гласа "за" и 107 "против" законопроект за бежанците. При гласуването правителствената партия СИРИЗА, която разполага със 153 от общо 300 депутати в парламента е понесла загуби, тъй като един от нейните депутати е гласувал против, а друг се е въздържал, съобщава гръцката агенция АНА-МПА.

bnt avatar logo
от БТА
11:55, 02.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
парламентът гръция гласува законопроект бежанците

При необходими 151 гласа законопроектът е бил подкрепен от коалиционните партньори в кабинета СИРИЗА и Независими гърци, а също така от демократичния блок /ПАСОК-ДИМАР/ и партията Потами /Реката/. Против са гласували Нова демокрация, комунистическата партия, Съюзът на центристите и Златна зора.
Приемането на законопроекта бе необходимо, за да стартира изпълнението на постигнатото миналия месец споразумение между ЕС и Турция за миграцията. Законът урежда връщането на мигранти от гръцките острови в Турция. То трябва да започне от понеделник.
По време на дебатите в парламента гръцкият министър на вътрешните работи Панайотис Курублис отправи остри критики към ЕС. Той упрекна общността в некомпетентност и неспособност да се справи с бежанците.
Министърът разкритикува също и представителите на Нова демокрация за това, че като разнасяли слухове за възможни епидемии заради бежанците, нанасяли вреда на туризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има договор за яхт клуба във Варна
Има договор за яхт клуба във Варна
Движение 21 избира ново ръковдство на конгреса на партията
"Движение 21" избира ново ръковдство на конгреса на партията