НОВИНИ

Павел Поппандов празнува 70-годишнина с "Детектор на лъжата"

Големият български актьор Павел Поппандов отбеляза своя 7О-годишен юбилей с предствлението "Детектор на лъжата". Почитатели и приятели се събраха тази вечер в залата "Сити марк арт център" при бившето кино "Левски“. За десетилетия живот на театралната сцена разкзват репортерът Гергана Шумкова и операторът Цветан Благоев.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
18:16, 19.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Срещаме се с актьора Павел Поппандов часове преди премиерата на спекакъла "Детектор на лъжата", с който той е избрал да посрещне своята годишнина. Да празнува юбилея си на сцена не е нестандртно хрумване, а напълно логично продължение на един живот, минал под прожектори. Разказва ни за чувството да се събудиш на 70.

Павел Поппандов
"Слава Богу, чувствам се добре. Не ми е изневерила още паметта. Както виждате нямам нито обици, нито опашка. Нямам татуировки."

Павел Поппандов възпита няколко поколения българи от сцената и малкия екран, на какво да се смеят и на какво да плачат. И макар работата му да е свързана с много компромиси, това, за което е категоричен, е добрият вкус.

Павел Поппандов
"Компромис не бива да се прави с естетиката. Театърът и киното преди всичко имат една особена духовна мисия - да внушават дори това чувство за правда и истина."

А ако някой най-добре знае на какво се смее българинът, то това безспорно е Павел Поппандов.

Павел Поппандов
"Нещо, което е типично българско: Българинът казва "Ще взема да си извадя едното око, та тъща ми да умре от мъка, че има кьорав зет."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Единна Русия печели голямо мнозинство в Държавната дума
От нашите пратеници: "Единна Русия" печели голямо мнозинство в Държавната дума
Реакции след скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой
Реакции след скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой