НОВИНИ

Полицейски служители от Исперих разкриха за часове телефонна измама

Служители на Районното управление в Исперих разкриха за часове телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

bnt avatar logo
от БТА
14:13, 21.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
полицейски служители исперих разкриха часове телефонна измама

В петък в полицейското управление е получен сигнал от 86-годишна жена, че неизвестен мъж й се обадил по телефона, представил се като полицейски служител и обяснил, че трябва да предаде наличните си пари и златни накити във връзка с провеждаща се акция по залавяне на измамници.

Възрастната жена поставила сумата от 10 000 лева в найлонова торбичка и я закачила на входната врата. Малко след това пред дома й спрял тъмен на цвят лек автомобил, от който слязъл мъж и взел торбичката.

В резултат на предприетите незабавни действия на полицията е установено, че извършители на деянието са двама младежи - на 22 и 18 години, от разградските села Острово и Брестовене. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден и 79-годишна жена от Разград е станала жертва на телефонна измама по подобна схема, информират още от полицията. Тя хвърлила през терасата на улицата найлонов плик с 9 000 евро, 200 долара и 11 500 лв. По случая се води разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата дама на САЩ посети училище в Рияд
Първата дама на САЩ посети училище в Рияд
При нападение на талибаните в Южен Афганистан са убити 20 полицейски служители
При нападение на талибаните в Южен Афганистан са убити 20 полицейски служители