НОВИНИ

Полицията в Берлин все още издирва извършителя на нападението

Още вчера Берлинската полиция залови 23-годишен пакистанец, за когото се смяташе, че е извършил престъплението. След това, обаче, се появи информация, че това може и да не е извършителят на нападението. Не се знае дали зад атаката не стои повече от един човек.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:08, 20.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В понеделник вечерта коледният базар на площад Брайтшайдплац е препълнен с посетители. Около 20 ч. и 20 минути звуците на празничната атмосфера преминават в писъци и грохот, когато товарен камион се врязва със скорост над 60 км/ч в множеството и продължава да се движи около 50 метра.

Тирът е с полска регистрация, а в него е открит мъртъв човек. Собственикът Ариел Зуравски съобщава, че от часове няма връзка с шофьора, който е негов братовчед, и той гарантира за него. Възникват подозрения, че камионът, е отвлечен. Скоро след атаката е заловен мъж, за когото се смята, че е управлявал камиона убиец. За това съдейства човек, който тича след него 2 км и телефонира в полицията.

Оказва се, обаче, че това може и да не е извършителя на нападението. В него не е открито оръжието, с което е застрелян полския шофьор. Също така по тялото и ръцете на задържания няма кръв от жертвата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пакистанецът, обвинен за атаката в Берлин, беше освободен
Пакистанецът, обвинен за атаката в Берлин, беше освободен
Владимир Путин разпореди на тайните служби да засилят мерките за сигурност
Владимир Путин разпореди на тайните служби да засилят мерките за сигурност