НОВИНИ

Посланик Капони: Новините за положението във Венецуела са фалшиви

Посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони представи на пресконференция подробности за актуалните събития в страната й. Тя определи като провокация и фалшива новина информацията, че камиони пълни с хуманитарни помощи са били запалени на границата между Венецуела и Колумбия от привърженици на президента Мадуро.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:18, 05.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Посланик Капони показа снимки и видео материал, на които, по думите й, ясно личи, че запалените на границата камиони са от страната на Колумбия, а не на територията на Венецуела.

На друг видеоматериал представен от нея пък се вижда как колумбийският президент Иван Дуке и други политически лидери наблюдават безучастно и дори, по думите й, приветстват случващото се. А след това в официално изявление, Дуке е представил събитието като кърваво изстъпление на бандите на Мадуро.

Ориета Капони, посланик на Венецуела в България: Това е една от фалшивите новини ,които раздухаха, а реално на снимките съвсем ясно се вижда, че камионът е на колумбийска територия. Освен това, тези камиони са ползвали знаците на Червения кръст без разрешение. А от снимките е видно, че в тях не е имало нито храна, нито медикаменти, както се твърди, а жици, кабели и съоръжения за бомби "Молотов".

Посланик Капони изрази надежда, че границата между Венецуела и Колумбия ще продължи да бъде затворена още дълго време заради вражеските, по думите й, действия на президента Дуке.

Тя обяви също, че страната й не желае хуманитарни помощи от САЩ, наложили тежки санкции на Венецуела, а разчита на такива от Русия, Индия и Китай, с които има договори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автосалонът в Женева - преход към електромобилност
Автосалонът в Женева - преход към електромобилност
Втори случай в света на излекуван човек от СПИН
Втори случай в света на излекуван човек от СПИН