НОВИНИ

Послания и молитви на Рождество Христово

Днес голяма част от християнски свят празнува раждането на Божия син. Българският патриарх Неофит благослови всички българи и призова да насочим своята любов към Бога, към нашите ближни, към гладните и обезверените.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова оператор Мария Балканска
19:57, 25.12.2015
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Стотици миряни изпълниха катедралния храм за Рождество Христово. За да си спомнят за раждането на младенеца във Витлеем и песента на ангелското войнство, прозвучала тогава - "Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение". В посланието си патриарх Неофит отправи молитва за всички българи - в страната ни и извън нея и пожела...

Неофит, патрирах Български: Благодатта, мирът и любовта на раждащия се днес Господ Иисус Христос и общението в светия дух да бъдат със всички нас. Честито рождество Христово!

И тази година патриархът ни напомни да помислим и за тези, които дори в рождественските дни са гладни и обезверени. А излизайки от храма заръча на българския народ.

Неофит, патриарх Български: Да бъдем изрядни в своите дела и постъпки, за да бъдем още по-честит и благословен от Бога народ!

За здраве, успехи и благодат се помолиха днес миряните във всички православни храмове:

- Да са живи и здрави, много късмет и любов.

- Честито Рождество Христово! И както се казва в Евангелието - "Първом търсете царство Божие и всичко останало ще ви се придаде!"

- Да е ползотворна и плодородна тази година, нека да ни посрещне с усмивка и ще кажа - българи, съхранете усмивката.

Тази Коледа да се помоли в храма дойде и самият дядо Коледа: Аз съм дядо Коледа, олицетворение на доброто, добрия дядо Коледа, който носи подаръци, който радва деца-добри и по-недобри, послушни и непослушни.

И нека Рождество донесе чудеса и топлина на всички Вас !

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илюминации... Илюминации!!!
Илюминации... Илюминации!!!
Коледно матине по БНТ2 и БНР
Коледно матине по БНТ2 и БНР