НОВИНИ

Пострадалата българка в Мюнхен паднала на ръката си, докато евакуирали хората

Сред пострадалите от суматохата в търговския център Олимпия в Мюнхен е и българска гражданка. 50-годишната жена е със счупена ръка. Настанена е в болница, без опасност за живота.

Айше Сали
от Айше Сали
19:27, 23.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

50-годишната жена с инициали Е. Д. от Пазарджик не пребивавала постоянно в Германия. Стрелбата в Мюнхен съвпадала с деня, когато тя пристигала в града на гости на сестра си.

Антоанета Байчева, ген. консул на България в Мюнхен: Отишли са в този търговски център нещо да си купят. И са влезли вътре точно в момента, когато хората паникьосани са тръгнали да бягат. В момента, когато е започнала стрелбата и хората са бягали, тя е съборена и си е паднала на ръката.

Генералният ни консул в Мюнхен - Антоанета Байчева вече е разговаряла с нея по телефона, но все още не е успяла да я посети.

Антоанета Байчева, ген. консул на България в Мюнхен: На нас ни беше направено изключение. Много, много се примолихме на болницата. Специално за посещението ни помолиха много, ако е възможно, да го направим утре, защото те всички са в спешното отделение и не е типично да има посещения. Аз ще се опитам. Пътувам в момента натам.

Засега няма информация за други пострадали или загинали български граждани. Въпреки че обстановката в Мюнхен се е нормализира от генералното ни консулство съветват сънародниците ни в града да бъдат предпазливи, да избягват публични места и да следват указанията на властите.

Горещият телефон за спешни случаи е 00 49 172 888 10 56.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласът на града: Пламен Теодосиев за събитията в Турция
"Гласът на града": Пламен Теодосиев за събитията в Турция
Увеличава се броят на жертвите в Кабул
Увеличава се броят на жертвите в Кабул