Правителството предостави 20 000 000 лева за защитата на границата

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 20 млн. лв. за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българско-турската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

от БТА
12:18, 19.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
правителството предостави 000 000 лева защитата границата

Средствата ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол за продължаване на изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българско-турската граница. Съоръжението е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск по българско-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна, се посочва в съобщението.

С постановлението се предоставят и целеви средства в размер на 50 000 лева на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила "3" в землището на с. Изворово, общ. Харманли. Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.

Разчетени са и 20 000 лева за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина.

По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 000 лева за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти.

Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Саудитски принц беше екзекутиран
Саудитски принц беше екзекутиран
Италианската полиция арестува албанци с кокаин на стойност 1 милион евро
Италианската полиция арестува албанци с кокаин на стойност 1 милион евро