НОВИНИ

Предупреждение за "възможна заплаха" в района на хотел "Плиска"?

Няма данни за терористични заплахи в София, няма конкретна заплаха за живота и сигурността на гражданите. Това съобщиха за БНТ от Министерството на вътрешните работи.

предупреждение възможна заплаха района хотел плиска
bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 24.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Повод за това е разпространената информация в интернет, че американското посолство в София е получило от Държавния департамент предупреждение за „възможна заплаха" за атентат в неуточнени автобусни линии в района на хотел „Плиска".

По-късно от посолството потвърдиха, че са получили подобен сигнал. По думите им, пресслужбите не коментират текущи разследвания.

Полицията е проверила сигнал за същия район и не е установила заплаха. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание. Засилено е полицейското присъствие в района на хотел "Плиска".

Веднага след полученото предупреждение столичният кмет Йорданка Фандъкова е провела разговори със службите за сигурност. Тя е получила уверение, че няма реална опасност за софиянци. Въпреки това е разпоредила шофьорите от градския транспорт да са с повишено внимание. Йорданка Фандъкова препоръча на гражданите да бъдат бдителни, но да не се поддават на паника.

Няма констатирана конкретна заплаха за живота и сигурността на гражданите, заяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов пред БНР.


;

U.S. Embassy Sofia, Bulgaria Security Message: Avoid Vicinity of Hotel Pliska, SofiaMarch 23, 2016 The U.S. Embassy...

Публикувахте от U.S. Department of State: Consular Affairs в 23 март 2016 г.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Първанов: Не се инвестира в сигурността на всяка европейска държава
Георги Първанов: Не се инвестира в сигурността на всяка европейска държава
Цв. Караянчева: Премиерът е разпоредил проверки на всички сигнали от ПГ на ГЕРБ
Цв. Караянчева: Премиерът е разпоредил проверки на всички сигнали от ПГ на ГЕРБ