Премиерът Борисов се срещна с началника на Въоръжените сили на Азербайджан

Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан, съобщи правителствената пресслужба.

от БНТ
10:43, 12.03.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
премиерът борисов срещна началника въоръжените сили азербайджан

По време на разговора бяха обсъдени перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера.

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за възможността да обменят мнение и опит в областта на взаимодействието по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българския премиер информира генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България полага сериозни усилия за развитието на отбранителната способност на българските въоръжени сили и работи активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса.

Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет присъстваха и началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
“Топлофикация София” събрала 4,2 млн. лева за юристите си, платила им 269 000
“Топлофикация София” събрала 4,2 млн. лева за юристите си, платила им 269 000
КЗК не откри монопол на пазара на горивата
КЗК не откри монопол на пазара на горивата