НОВИНИ

Продължава потушаването на пожара при бургаското село Изворище

Продължават опитите за потушаването на пожара между село Изворище и бургаския квартал Банево. Огънят пламна вчера в района на селото и постепенно се пренесе към Банево. Късно снощи беше локализиран.

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 03.08.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Цяла нощ продължи битката на пожарникарите с пожара. Бързо сменящия посоката си се вятър силно затрудни пожарникарите. Когато пожарът възникна около обяд, той тръгна в посока Банево,а след това следобяд смени посоката обратно към Изворище.

Изгорели са над 5 000 декара гори и горски насаждения. В момента горят още около 150 декара борови насаждения. мястото е локализирано. 11 противопожарни автомобила, 34 водоноски и 2 специализирани автомобила се бориха с пожара. Тази сутрин започват наново, за да не позволят той да се разрасне. Пожарът е равно отдалечен от вилните зони и двете населени места Изворище и Банево.

Пожарникарите се надяват сухите треви в ниското да изтлеят и да не засегнат големите борови насаждения.

Вятърът започна да се усилва, отново е североизточен. Има изгорели около 10 вили, няма пострадали хора. Няма засегнати животни. Предстои оглед на изгорелите места и описване на щетите. Очакват се да пристигне шефът на пожарната в Бургас, за да контролира на място горенето на пожара.

Сред основните причини за пожарите през лятото е горещото време. Високи температури ни очакват и днес. В 26 области на страната е в сила жълт предупредителен код. Очакват се стойности до 38 градуса. Подробностите гледайте в прогнозата за времето по БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват причините за взрива на газова бутилка в Гложене
Проверяват причините за взрива на газова бутилка в Гложене
Локализираха пожара между Изворище и бургаския квартал Банево
Локализираха пожара между Изворище и бургаския квартал Банево