НОВИНИ

Промени в нормативната уредба ще облекчат инвестиционния процес

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обсъди с представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и на Камарата на архитектите в България възможни промени в нормативната уредба, които да доведат до облекчаване на строителния процес.

промени нормативната уредба облекчат инвестиционния процес
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 23.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Основна тема на двете срещи бяха оптимизиране на процедурите с цел облекчаване на гражданите и бизнеса. Дискутирана беше също и възможността за отпадане на част от съгласувателните процедури с държавни и общински администрации, където законодателството позволява.

Сред коментираните въпроси бяха също предстоящите изменения в Закона за устройство на територията, които трябва да доведат до решаването на важни за строителния бранш въпроси. Министър Нанков отбеляза, че законът няма да се преработва на парче, а ще се направи една по-кардинална промяна в текстовете му.

Заедно с браншовиците регионалният министър обсъди още предстоящи изменения в подзаконовата нормативна уредба, чиято цел е да се модернизират нормите за проектиране, както и мерките за повишаване на контрола върху изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клон на топола се отчупи и стовари върху детска площадка. Няма пострадали
Клон на топола се отчупи и стовари върху детска площадка. Няма пострадали
Наградиха 39 отличници от община Русе
Наградиха 39 отличници от община Русе