НОВИНИ

Отново протести срещу по-скъпите винетки

Шофьори от няколко града се включиха в днешния Национален протест срещу поскъпването на винетните стикери. Най-многобройни бяха протестиращите във Видин, които за трети път блокираха международния път Е-79. По-скъпите винетки влизат в продажба от 15 декември.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:22, 13.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

РУСЕ

Десетки шофьори от Русe се включиха в шествие през града, което завърши пред граничния пункт „Дунав мост". Шофьорите поискаха средствата, събрани от винетките, да се изразходват по-ефективно за ремонти в региона.

ПЛОВДИВ

Около 30 автомобила блокираха едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив. Шофьорите отвориха и капаците на автомобилите, за да покажат, че заради пътищата у нас колите често се развалят.

ВИДИН

Във Видин протестираха над 200 шофьори, които блокираха международния път Е-79 за трети път. Недоволните обявиха, че протестът не е само срещу поскъпването на винетките, а срещу цялата система, която не работи за интересите на гражданите, и поискаха оставка на правителството.

ДОБРИЧ

Протестиращите в Добрич изпратиха жалба до омбудсмана. Освен че надуха клаксоните, недоволните шофьори блокираха и изхода за Варна.

ВРАЦА

Във Враца автошествието с надути клаксони обиколи града, без да блокира движението по международния път Е-79. Шофьорите са решени да продължат с протестите и след 15 декември, когато започва продажбата на по-скъпите винетки.

КАЗАНЛЪК

Над 150 автомобила се включиха в Националния протест срещу увеличението на винетните стикери в Казанлък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скала се срути в Провадия, евакуираха хората от 14 къщи
Скала се срути в Провадия, евакуираха хората от 14 къщи
Каква подкрепа ще има кабинетът след решението на ДСБ да са в опозиция
Каква подкрепа ще има кабинетът след решението на ДСБ да са в опозиция