НОВИНИ

Първата съпруга на Висоцки преиздава книгата си

Книгата на Иза Висоцка ще бъда преиздадена и допълнена. Това съобщи самата тя пред журналисти в Екатеринбург.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:48, 26.01.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още
Първата съпруга на Висоцки преиздава книгата си


Тиражът засега е неизвестен, съобщава ТАСС. Книгата със спомени на първата съпруга на поета и актьора се казва " Кратко щастие за цял живот", но то ще бъде променено. Авторката не казва как, но споделя , че ще включи и материали за себе си , както и писма на майката на Висоцки Нина Максимовна.

Изолда Жукова или Иза Висоцка споделя още нещо съкровено - писмата между нея и Владимир са били изгорени от майката на актьора, но не от зла умисъл , а за да не ги прочетат и да не се травмират малките деца на Висоцки от втория му брак.

Двамата с Иза се женят твърде млади, той на 19 , тя на 20 , а бракът им продължава едва няколко години. Разделя ги театърът- Иза е актриса в Киев, Володя в Москва.

У Висоцка не са останали много от подаръците на бившия й мъж. Тя обаче си спомня, че на дипломния си спектакъл е получила разкошен букет от хортензии от него.

На сватбата си , Иза и Володя получават 3 000 рубли . С тях трябвало да купят шуба на булката. Парите отишли за парфюм и пудра и бельо от ГУМ. След това двамта взели такси до дома и разгледали всичко , седнали на пода, смеейки се.След развода, Иза запазва прочутата фамилия.

Иза Константиновна Висоцка е съветска и руска актриса, народна артитска на Русия. В момента живее в Нижний Тагил, Свердловска област и работи в местния драматичен театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Малайзия не е взел подкуп, а дарение
Премиерът на Малайзия не е взел подкуп, а дарение
Швеция в шок след убийство, извършено от непълнолетен мигрант
Швеция в шок след убийство, извършено от непълнолетен мигрант