НОВИНИ

Пускат парното в София

Топлофикация София започва поетапно пускането на парното отопление в столицата.

пускат парното софия
bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 17.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Всички потребители трябва да отворят на максимална степен винтилите на радиаторите си, за да не се налага последващо обезвъздушаване. Първо парното ще бъде пуснато в болниците, детските градини и училищата, след това в жилищните сгради и накрая - в административните. Отоплението няма да бъде включено в сградите, където все още не е приключил ремонта на отоплителната инсталация и тя не е запълнена.

Парното в Пловдив ще бъде пуснато след като среднодневните температури в града трайно се установят под границата от 12 градуса. Във Варна и в Бургас в момента пускат радиаторите само на абонатите, които са заявили желание за това. "Топлофикация" - Враца все още не обмисля пускане на парното, тъй като към момента няма заявки за това.

Във Велико Търново парното ще бъде пуснато на 1 ноември. Между 700 и 1200 лева ще излезе отоплението на едно средно голямо жилище през идващата зима, показват данни на снабдителите. Увеличение се наблюдава предимно в сметките на тези, които използват твърдо гориво. Доставчиците на ток също обявиха, че са готови за предстоящия зимен сезон.

Дружествата уверяват, че са взели превантивни мерки, за да избегнат тежките аварии през зимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри от ЕС ще обсъдят бежанската криза
Външните министри от ЕС ще обсъдят бежанската криза
Разрушиха моста Бродуей в Арканзас
Разрушиха моста Бродуей в Арканзас