Путин: ЕС е загубил близо 5 пъти повече от Русия за 5 години санкции срещу нея

Европейският съюз е загубил близо 5 пъти повече за 5 години санкции срещу Русия. Това заяви Владимир Путин в 17-ата годишна "Пряка линия" със сънародниците му. За 4 часа и 8 минути руският президент отговори на повече от 81 от зададените му тази година над два и половина милиона въпроси.

от Деян Йотов
15:35, 20.06.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Въпроси за ниския стандарт на живот и бедността, проблемите в здравеопазването и сметосъбирането доминираха началото на пряката линия. Путин, чийто рейтинг за 5 години е паднал от 90 на 64 процента, увери, че вече се наблюдават подобрения.

Владимир Путин, президент на Русия: Реалните доходи на гражданите намаляваха в продължение на няколко години. Най-големият спад беше през 2016-а. Сега постепенно нивото на доходите започна да се възстановява.
;

Путин беше категоричен, че за това не би допринесло евентуално помирение със Запада, за да бъдат отменени санкциите срещу Русия.

Владимир Путин, президент на Русия: Ако се предадем и плюем на фундаменталните си национални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени.

Руският президент нарече "пълна глупост" твърденията за окупация в Източна Украйна и заяви, че разследването на катастрофата на малайзийския самолет там преди 5 години не е доказало вина на Русия. Война срещу Иран би била катастрофа, предупреди Путин и изрази готовност за диалог с Доналд Тръмп. Но според него това няма да е лесно, защото Тръмп вече е в предизборна кампания.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Биопроизводители получиха още 9 млн. лв. за биологично земеделие
Биопроизводители получиха още 9 млн. лв. за биологично земеделие
Бюджетната комисия към НС прие намаляване на партийната субсидия на 1 лев
Бюджетната комисия към НС прие намаляване на партийната субсидия на 1 лев