НОВИНИ

Реакциите във Великобритания за изборната развръзка в САЩ

Изборната развръзка зад океана изненада немалко хора във Великобритания. Всяка част от политическия пейзаж пречупи новината през собствената си призма. Премиерът Тереза Мей припомни специалните двустранни отношения и стабилното партньорство в областта на търговията, сигурността и отбраната.

bnt avatar logo
от Валентин Илиев
19:44, 09.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Наблюдателите припомниха думите на президента Барак Обама, че Великобрпитания ще бъде в края на опашката за евентуално търговско споразумение след Брекзит, както и, че Доналд Тръмп отхвърли това и заяви, че е готов да прави бизнес с Великобритания. Днес премиерът Тереза Мей също заяви, че очаква да се сработи с него.

Тереза Мей - премиер на Великобритания: Очаквам с нетърпение да работя с новоизбрания президент Тръмп за да подсигурим запазването на сигурността и просперитета на нашите две страни занапред.

На "Даунинг стрийт" се надяват също, че Тереза Мей има едно значимо предимство пред други политици по отношение на Тръмп- това, че поне публично не е отправяла груби и дори обидни квалификации по негов адрес.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин от своя страна окачестви избирането на Доналд Тръмп като недвусмислено отхвърляне на политическия истаблишмънт.

Найджъл Фараж от партията за независимост на обединеното кралство и един от основните поддръжници на Брекзит, може би беше най-радостен от резултата в Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специалните сили на армията на границата
Специалните сили на армията на границата
​Реакциите в Германия след победата на Тръмп звучат по-сдържано
​Реакциите в Германия след победата на Тръмп звучат по-сдържано