НОВИНИ

Ресторант предлага вечеря в небето с Дядо Коледа

Брюксел предлага нова екстра на любителите на гастрономическите преживявания - вечеря със Санта Клаус в неговата шейна, издигната над покривите на белгийската столица. "Със Санта в небето" е нов вариант на брюкселската "Вечеря в небето", при която ресторантът представлява платформа с маса, издигната високо над града с помощта на кран.

bnt avatar logo
от БТА
14:04, 27.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
ресторант предлага вечеря небето дядо коледа

Този уикенд в търговската зона на площад Саблон Санта Клаус посрещаше желаещите в своята шейна-ресторант, теглена във въздуха от четири елена от театрален реквизит. Клиентите,обезопасени с колани, трябва да заплатят по 250 евро за гурме емоцията в небесата, включваща 4 ястия. За "чая", обилно смесен с алкохол, трябваше да заплатят допълнително 50 евро.

Високо във въздуха ценителите на висшата кухня можеха да опитат ястията на изтъкнати готвачи, някои от които удостоени със звезди от "Мишлен". Последното меню на Максим Мазие предлагаше във въздушния ресторант-шейна омари с артишок, специалитет с лаврак и морски дарове и мармалад от кокосов орех с манго.

Брюкселската фирма, която организира "Вечери в небето" през последните 10 години и ги направи популярна атракция в 58 страни, се надява да повтори 4-дневния си експеримент "Със Санта Клаус във въздуха" и догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британската принцеса Биатрис​ поряза с меч бузата на своя приятел
​Британската принцеса Биатрис​ поряза с меч бузата на своя приятел
​Патриарх Неофит: Българските политици да бъдат внимателни към своя народ
​Патриарх Неофит: Българските политици да бъдат внимателни към своя народ