С близо 20 % по-висока консумация на ток на 6 януари отчетоха от ЧЕЗ

С близо 20 процента увеличение на средната консумация на ток през почивния ден 6 януари отчете ЧЕЗ Разпределение България в сравнение със същия ден на 2018 г., когато също е бил неработен ден.

от БНТ
13:33, 07.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
близо висока консумация ток януари отчетоха чез

Данните на дружеството показват, че през миналата година средната консумация в Западна България е била 1525 мегавата, докато през вчерашния ден средните стойности са показвали 1818 мегавата.

С 27 процента е увеличението на натоварванията на мрежата вчера в сравнение с почивния 1 януари тази година. Тогава средните стойности са били 1438 мегавата. В първия ден на новата година консумацията на електроенергия е довела до 5 на сто по-високо натоварване на мрежата в сравнение с първия ден на изминалата 2018 г., когато средните стойности са показвали 1370 мегавата, посочиха от ЧЕЗ Разпределение.

За първите шест дни на новата година консумацията на ток се е увеличила с 9,30 на сто в сравнение със същия период на 2018 г. Денят рекордьор с най-високи натоварвания на мрежата от началото на годината е 4 януари.

Данните в този ден са показвали, че консумацията на ток тогава е била 1840 мегавата. Това се обяснява и с падането на температурите, уточниха от електроразпределителното дружество.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора
Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора
Христо Иванов е новият управител на „БДЖ - Пътнически превози”
Христо Иванов е новият управител на „БДЖ - Пътнически превози”