НОВИНИ

​САЩ и Канада може да сключат споразумение за свободна търговия без Мексико

САЩ и Канада е възможно да сключат споразумение за свободна търговия без участието на Мексико. Това заяви американския президент Доналд Тръмп след среща с канадския премиер Джъстин Трюдо.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:45, 12.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Това е втора среща в Белия дом между американския президент Доналд Тръмп и канадския министър-председател Джъстин Трюдо. Тя се проведе на фона на изострено напрежение между Вашингтон и Отава заради казуса със самолетите на компанията "Бомбардие". Въпреки това двамата лидери демонстрираха решимост да постигнат съгласие по преговорите за търговското споразумение дори без Мексико.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ще вземем решение скоро и то ще е добро за двете страни, както и за Мексико. Възможно е обаче, ако не постигнем сделка, да сключим такава само с една от страните. Ще видим какво ще стане.

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че остава оптимист, че САЩ, Канада и Мексико могат да се споразумеят и подчерта близките отношения със Съединените щати.

Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада: Ние имаме много, много добро сътрудничество, но то винаги може да бъде усъвършенствано. Затова са важни разговорите. Ето защо конструктивният диалог между президента и министър-председателя на нашите две страни е от особено значение.-

Преговорите за търговското споразумение, известно още като НАФТА, започнаха в средата на август. След три кръга обаче все още няма голям напредък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Албанският парламент ще гласува Закона за националните малцинства
​Албанският парламент ще гласува Закона за националните малцинства
Българка в Калифорния: Чакаме заповед от полицията да ни евакуират
Българка в Калифорния: Чакаме заповед от полицията да ни евакуират