НОВИНИ

Седем души загинаха по време на бунт в мексикански затвор

Седем души загинаха по време на бунт в мексикански затвор, който се намира в щата Веракрус. Бунтът е избухнал при опит за преместване на група затворници. Шестима от загиналите са полицаи.

Фани Аронова
от Фани Аронова
11:30, 02.04.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Четирима опасни обитатели на затвора "Ла Тома" в мексиканския град Аматлан де лос Рейес са участвали в действията на престъпни мрежи в района. Затова било решено да ги преместят в друг затвор със строг режим.

Когато местни полицаи отишли да извършат преместването, група затворници оказали съпротива. Те явно са устроили засада на полицаите, съобщи губернаторът на щата Веракрус.

Мигел Анхел Юнес, губернатор на Веракрус: При влизането в затвора шестимата полицаи са нападнати и са попаднали в място без изход. Затворниците са запалили пожар и полицаите са се задушили от дима.

По време на размириците е загинал още един човек без униформа. Засега не е ясно дали е затворник или надзирател. Ранени са седем затворници и 15 полицаи, които са отведени в болница. Не се съобщава коя е престъпната мрежа, но районът отдавна е под контрола на Сетас, един от най-бруталните наркокартели в Мексико.

Бунтовете далеч не са рядкост в пренаселените и зле охранявани затвори в латиноамериканската държава. Миналия октомври 16 затворници загинаха в северния щат Нуево Леон. През 2016 г. в друг затвор в същия щат 49 затворници станаха жертви на сблъсъци между две враждуващи фракции на картела Сетас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зърнопроизводителите отменят протеста след среща при премиера
Зърнопроизводителите отменят протеста след среща при премиера
В Перник раздават благотворително над 300 козунаци
В Перник раздават благотворително над 300 козунаци