НОВИНИ

Седмица на диамантите в Израел

Международната седмица на диамантите се провежда в Тел Авив. В рамките на събитието експерти и търговци обсъждат състоянието на пазара на диаманти и перспективите пред него.

bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 31.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Ослепителни диаманти и заети търговци на седмицата на диамантите в израелската столица. Събитието се провежда за 11-ти път, а участниците са от 30 страни. По данни на израелското министерство на икономиката нетният износ на диаманти на страната за миналата година възлиза на близо 4,4 млрд. долара.

Ури Спиро, Израелска диамантена борса: Бизнесът с диаманти преминава през множество предизвикателства през последните няколко години, особено в Израел. През 2017 г. за първи път имаше стабилизиране, а през 2018-та вече се наблюдава ръст, който очакваме да се запази.

Добрите резултати за пазара на диаманти идват за първи път от 2011 г. Според експертите причина за "кризата" са били новите регулации в търговията. А в Тел Авив се стекоха търговци на диаманти от целия свят, включително Мумбай.

Нилеш Чабира, Мумбай: Тук, в Израел, е най-голямото събитие и пазар на диаманти. Според мен страната е един от най-големите търговци и производители. Затова е важно да сме тук и да купим колкото се може повече диаманти с цел последваща продажба.

В допълнение базираната в Израел платформа за търговия с диаманти предоставя различни възможности за новите купувачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябва ли да се увеличат часовете извънреден труд?
Трябва ли да се увеличат часовете извънреден труд?
Опасен ЖП прелез в Русе
Опасен ЖП прелез в Русе