НОВИНИ

​Шефът на "Старбъкс" може да се кандидатира за президент на САЩ

Хауърд Шулц, който оглавяваше "Старбъкс" в продължение на 40 години, се оттегля. От компанията обясниха, че бизнесменът напуска, за да пише книга. Решението на Шулц, обаче, поднови спекулациите, че бизнесменът възнамерява да се кандидатира за президентските избори в Съединените щати през 2020 година.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:59, 05.06.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Хауъдр Шулц отдавна е доказал, че владее тайните на бизнеса. За 40 години той успя да превърне "Старбъкс" от обикновено заведение в международна компания с кафенета по целия свят.

В Съединените щати Шулц е определян като човека, извършил революция в консумацията на кафе. До миналата година той беше изпълнителен директор на компанията. Тогава той оглави съвета на директорите. Но сега реши да се оттегли и от този пост.

Книгата, която възнамерява да напише Хауърд Шулц, ще бъде посветена на социалното въздействие на компанията и на моралната отговорност на големите холдинги.

Според слуховете, обаче, това е плавният преход на Шулц от бизнеса към политиката. Той е близък до Демократическата партия. Шулц винаги е показвал социалната си ангажираност към обществото и открито е критикувал проявите на расизъм.

Миналата година, след като американският президент издаде антиимигрантския указ, Шулц обяви, че през следващите пет години компанията ще назначи 10 000 бежанци.

Наскоро в интервю за "Ню Йорк таймс" Хауърд Шулц заяви, че е силно обезпокоен от състоянието, в което се намират Съединените щати.

"Едно от нещата, които имам желание да направя в следващата глава от моя живот, е да установя дали има начин да върна на общността онова, което тя ми даде", заяви Хауърд Шулц.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенец изобрети алтернатива на Брайловото писмо
Русенец изобрети алтернатива на Брайловото писмо
“Иди, учи и се върни” дава три стипендии за магистратура в чужбина
“Иди, учи и се върни” дава три стипендии за магистратура в чужбина