НОВИНИ

Скандалната история със смс-те между премиера и висши съдии продължава

Скандалната историята със смс-те между министър-председателя и висши съдии продължава. Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че не член на ВСС, а негов съветник му е изпратил смс-а, който Борисов после е препратил на председателя на ВКС Лозан Панов. Борисов заяви още, че е отишъл вчера на заседанието на ВСС, защото многократно са го канили, а още от ноември по всички медии е изтекла информация, че етичната комисия във ВСС иска да го изслуша. А вчера на заседанието Лозан Панов бил повдигнал темата отново. Премиерът каза също, че се е видял и с шефа на Овергаз Сашо Дончев и двамата сигнали до извода, че общите им страхове за газовите доставки са плод на интрига.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:09, 15.01.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Премиерът Борисов обясни на медиите, че има добра комуникация с председателя на ВКС Лозан Панов и в телефонен разговор му казал, че е винаги готов да отиде във ВСС, за да бъде изслушан.

Бойко Борисов- министър-председател:
Но те и нямат право да ме викат. И това ще е прецедент! Когато вчера за пореден път се повдигна тази
тема, станах, отидох и обясних не на закрито на заседание на етична комисия, а на открито пред всички медии.

Попитан кой му е пратил смс-а по време на заседанието на ВСС и защо той го е прeпратил на Лозан Панов, Борисов отговори:

Бойко Борисов- министър-председател :
Защото ми препратиха мои съветници този смс и защото аз му бях обяснил и ви моля да проверите.

И днес Борисов категорично отрече да е искал "опраскването на съдия Янева".

Бойко Борисов- министър-председател
Не съм говорил нито с Панов, нито с Цацаров, нито с който и да било от съвета съм говорил за опраскване. Приех Чeналова защото се обажда, обажда и после поиска подкрепа и аз й казах, че не мога да й дам такава подкрепа. Видях се със Сашо Дончев - винаги сме имали добра комуникация, оказа се ,че имотите и неговите страхове са били плод на действителна интрига. Стиснахме си ръцете и с времето всяко едно нещо си идва по местата. Имали сме винаги прекрасна комуникация с Панов. Когато го беше страх след една катастрофа аз лично съм го уверявал, че нищо няма да му се случи и пратих тогавашния Главен секретар и полиция да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уикипедия става на 15 години
"Уикипедия" става на 15 години
Контрол върху търговията със силно токсични вещества
Контрол върху търговията със силно токсични вещества