След пожара във Войводиново: Огнеборци продължават да дежурят в цеха за месо

Екипи на пожарната продължават да дежурят в завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, където снощи избухна голям пожар. Огнената стихия изпепели 8000 квадратни метра от предприятието. Пострадали хора няма.

от Деница Торньова
07:05, 11.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Ситуацията към момента е спокойна, пожарът е локализиран, но вътре продължават да горят отделни огнища. Пожарникарите продължава да дежурят и в този момент. Все още не е ясно кога пламъците ще бъдат потушени напълно. Току-що на място пристигна и директорът на пожарната в Пловдив.


Георги Мангараков - директор на РД ПБЗН-Пловдив: Оставих 4 противопожарни автомобила на дежурство, които да охраняват постройките. В момента се доизгасяват локални огнища, които са породени от наличната мазнина и други продукти в цеха. След като бъдат потушени пламъците с колегите от полицията ще влезем и ще разгледаме детайлно всяка част от самата площ.

Пожарът избухна малко преди 18:30 часа снощи. На място пристигнаха над 15 пожарни екипа, наложи се дори да дойдат и екипи от съседни общини, тъй като в района на пожара електрозахранването беше изключено и помпите вътре не работеха. Според първоначалните данни, пламъците са тръгнали от помощение за преработка и пакетаж на месото, което се намира зад административната сграда. Тя не е пострадала от пожара. Огнената стихия се разрази след работно време, когато вътре не е имало хора.

Очакват се по-късно и данните от мобилната лаборатория на екоинспекцията за качеството на въздуха. Днес полицаи и пожарникари ще направят оглед вътре и едва тогава може да се каже какви са причините за огъня. Към този момент няма данни той да е умишлен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите Грами
Връчиха наградите "Грами"
БСК организира публична дискусия за новите изисквания към касовите апарати
БСК организира публична дискусия за новите изисквания към касовите апарати