За втори път тази година София се превърна в кулинарна дестинация с изложение за балканска кухня. Десетки традиционни ястия от Троян, Велико Търново, Стара Загора и други региони от страната бяха представени като атракция за туристите у нас. Шипков...
За втори път тази година София се превърна в кулинарна дестинация с изложение за балканска кухня. Десетки традиционни ястия от Троян, Велико Търново, Стара Загора и други региони от страната бяха представени като атракция за туристите у нас.
Шипков мармалад от Враца, мед с розов цвят от Казанлък и айран с баница от Велико Търново бяха само част от кулинарните изкушения на изложението. Сред типичните за Балканите вкусове се открои и Еленският бут - шампион, с който Владислав Велев спечели златен медал на "Месомания" миналата година. Производителят разказва, че уникалният вкус на месния деликатес се дължи на уникалния климат в град Елена.
На изложението беше показан и друг продукт, донесъл международна известност на своя готвач. Ангел Ангелов и съпругата му поставят рекорд на Балканите като приготвят в Копривщица 1700 кг. лютеница наведнъж.
Освен приготвянето, специални за рецептата се оказват и съставките. Гостите на изложението можеха да опитат кулинарни шедьоври с неподправен балкански вкус. На събитието бяха поканени и деца аутисти, които демонстрираха как се меси хляб. Програмата продължава за всички ценители и утре до 18 часа.
Бюджет без увеличения на заплатите: Удължителният закон влиза в пленарна зала