София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците с мобилни пунктове и ревю

Столична община ще се включи в европейската инициатива – Седмица за намаляване на отпадъците (17-25 ноември 2018 г.) с различни инициативи, насочени към три значими групи отпадъци – електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци и текстилни отпадъци, съобщават от пресцентъра на общината.

от БНТ
10:46, 21.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
софия включва седмица намаляване отпадъците мобилни пунктове ревю

В рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще бъдат разкрити мобилни пунктове, в които гражданите могат да изхвърлят своите електрически и електронни отпадъци и опасните си отпадъци.

Мобилният пункт за електрически и електронни отпадъци ще бъде разположен на ъгъла на ул."Московска" и бул. "Васил Левски" на 22 ноември 2018 г. между 12 и 14 ч. Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен пред Столичния инспекторат – на ул."Париж" 5 на 23 ноември 2018 г. между 8:30 и 10:30 ч.

С модно ревю ще завърши инициативата "Детокс на гардероба", която стартира презсептември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни отпадъци от домакинствата. Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция "Детокс на гардероба: Втори живот". Тя ще бъде представена на 26 ноември 2018 г., от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава широк кръг от институции и организации, да обединят усилия през последната седмица на месец ноември, за да реализират едновременно различни действия, насочени към намаляване на отпадъците и повишаване на информираността на гражданите за значението на намаляването на отпадъците.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Очаква се утре да бъде възстановено движението на влаковете за Кулата
Очаква се утре да бъде възстановено движението на влаковете за Кулата
Очаква се ЕК да отхвърли официално бюджета на Италия за 2019 г.
Очаква се ЕК да отхвърли официално бюджета на Италия за 2019 г.