НОВИНИ

Софийската филхармония с големи отстъпки за билети за Коледните празници

Софийската филхармония с празнична покана към своята публика. През декември всички билети за концерт са с 50% отстъпка. С 30% намаление са и абонаментите за пролетните концерти. Тази вечер в зала "България" ще звучи музика на композитора Джон Уилямс. Ето и кои са другите концерти, които можете да подарите за Коледа.

Айше Сали
от Айше Сали
12:21, 08.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Какво е Коледа без "Сам вкъщи"? Тази вечер музиката от любимия празничен филм ще зарадва публиката на зала "България", а оркестърът ще изпълни произведенията на Джон Уилямс на фона на откъси от филмите, за които са създадени. "Междузвезди войни", "Индиана Джоунс" и "Супер Мен" са малка част от програмата.

Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония: Защо да не си подарим едно страхотно изживяване? В крайна сметка, това което се запомня от коледните празници, от всеки празник и въобще в живота, това не са предметите, това са събитията.

На 14 декември в зала "България" ще пее Томъс Хемпсън. Звездата на Метрополитън опера пристига за първи път в България. Следва концерт с участието на цигуларката Патриция Копачинская, в на връх Коледа ще има два концерта. За разлика от предишни години този път музиката ще бъде изпълнена от оркестъра на Софийската филхармония.

Найден Тодоров, диригент на Софийската филхармония: Хубавото какво е - ние ще чуем и двата пъти Софийската филхармония и двата пъти ще свири коледна музика - тази музика, която ни кара да имаме това настроение за Коледа с хор. Само че сутринта и вечерта детският хор е различен. Сутринта ще бъде Детският филхармоничен хор, а вечерта ще бъде хорът на Софийските момчета.

Камелия Тодорова, Васил Петров и Орлин Горанов са другите участници в празничната програма с концерт на 28 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на светлините в Лион
Фестивал на светлините в Лион
От 10 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете
От 10 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете