НОВИНИ

Състезателите от олимпийския ни отбор по физика се завърнаха от Индонезия

Тази вечер на родна земя стъпиха поредните носители на медали за България - състезателите от олимпийския ни отбор по физика. Те завоюваха пет медала, сред които един сребърен и четири бронзови. Българските ученици се състезаваха с близо 500 участници от 88 страни на Международната олимпиада по физика, провела се в индонезийската столица Джакарта.

bnt avatar logo
от Георги Генов, стажант-репортер
23:17, 25.07.2017
Чете се за: 00:21 мин.
Още
състезателите олимпийския отбор физика завърнаха индонезия

Момчетата са от 10 и 12 клас и са от Математическите гимназии в София и Плевен. Пред камерата ни разказаха, че са се готвили усърдно за постигането на поредните успехи.

Мирослав Абрашев, ръководител на отбора: Ние се представихме добре, това и очаквахме. Откакто има редовно курсове във Физическият факултет на Софийския университет и откакто имаме спонсор, се връщаме винаги с медали.
Александър Атанасов, бронзов медалист: Доста години занимаване с физика, две много интензивни седмици за решаване на задачи и 60 часа по летищата.
Бойко Борисов, сребърен медалист: Принципно мисля, че бих могъл да постигна и още ако се постарая, но като цяло това е доста добро положение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колегата ни Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА
Колегата ни Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА
МВР с конкретни мерки срещу зачестилите случаи на агресия
МВР с конкретни мерки срещу зачестилите случаи на агресия