НОВИНИ

Стафан де Мистура пристигна неочаквано в Дамаск

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура пристигна на неочаквана визита в Дамаск и днес ще се срещне със сирийския външен министър. Посещението на Де Мистура идва в пиков момент от усилията на световните сили за постигане на примирие в сирийския конфликт.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:52, 16.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
стафан мистура пристигна неочаквано дамаск

Президентът Башар Асад коментира постигнатото в Мюнхен споразумение за прекратяване на огъня в страната, като заяви, че договорката идва "едва след като терористите са започнали да понасят големи загуби". Асад допълни, че въпреки амбициите на западните сили, постигането на примирие в Сирия е нереалистична цел в рамките на една седмица.

Въпреки течащите преговори бойните действия в страната продължават и през тази нощ град Тал Рафат в провинция Алепо е бил превзет от съюз на кюрдски и арабски войски.

Междувременно представители на турските власти обвиниха Русия в "очевидно военно престъпление", след като две училища, болница и медицински център на "Лекари без граници" близо до турско-сирийската граница бяха ударени от ракети, при което загинаха десетки хора. Анкара предупреди, че по-големи и по-сериозни последици ще станат неизбежни, ако руската авиация не прекрати незабавно подобни нападения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор за здравната карта преди вота на недоверие
Спор за здравната карта преди вота на недоверие
Депутатите от ГЕРБ ще изслушат Петър Москов
Депутатите от ГЕРБ ще изслушат Петър Москов