НОВИНИ

Свидетел на хаоса в Торино: Беше невиждана блъсканица

Хаос и паника в Торино, докато фенове гледаха финала на Шампионската лига. Заради фалшива тревога пострадаха над 1500 души. Мъж и жена са в тежко състояние, а 8 годишно дете е в кома. Всички са футболни привърженици на Ювентус, събрали се на централния площад „Сан Карло" в Торино, за да гледат на видеостена мача Ювентус и Реал Мадрид.

bnt avatar logo
от Елена Шаханова, кор на БНР
17:48, 04.06.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Хиляди бяха привържениците на Ювентус на централния площад „Сан Карло” в Торино пред видеостената, когато около 22 часа местно време, тези, които са в края на тълпата, чуват силен тътен. Създава се паника, вълна от хора се понася в посока на видеостената и става нещо страшно в стремежа за спасение.

"Някой извика" Бомба, бомба", гръмна пиратка и избухна паника. След пет минути през площада преминаха още три вълни от хора. Спасихме се по чудо".

Други си припомниха за Хейзел, а специално за БНТ студентът от Торино Иларио Прато разказа:

"Брат ми обаче пострада с едното коляно, защото падна. По земята имаше стъклени бутилки и други предмети, а тълпата притискаше останалите в стремежа си да избяга. Беше невероятна навалица и невиждана блъсканица за излизане от ситуацията".

По-късно ще се види, че са паднали железни прегради на подземния паркинг към площада и от там тътенът, който уплашил хората. Очевидци твърдят, че не са видели експлозия. Затова и ранените са в резултат на блъскане, падане и силно притискане. Психозата за евентуална бомба е довела до реакцията на хората, уточняват властите.

"Не знаем какво се случи, създаде се психоза за нищо".

Прокуратурата започна разследване за създадена фалшива тревога. Медиите, които отразяваха събитието от площад „Сан Карло”, са помолени да съдействат на властите със свои материали за изясняване на случилото се. Своята загриженост изрази премиерът Паоло Джентилони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки за сигурност преди концерта на Ариана Гранде в Манчестър
Засилени мерки за сигурност преди концерта на Ариана Гранде в Манчестър
Световните реакции след поредния атентат в Лондон
Световните реакции след поредния атентат в Лондон