Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя

Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той извадил жената от колата и я оставил на тротоара без дори да повика медицинска помощ.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:37, 15.12.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Инцидентът се разиграва в ранните часове на деня на централната столична улица "Раковски". Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини. По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се. Те не пожелаха да застанат пред камерата ни, но ни потърсиха за да разкажат това, което ги е възмутило.

"От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка".

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ. Потърсихме превозваческата компания, за да попитаме защо техен служител изкарва от колата си клиент в безпомощно състояние. По думите им жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея.

Красимир Делев - Гл. инспектор в таксиметрова фирма: "Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното. - Жената може да припадне и да я блъсне кола. Осъзнавате ли? - Възможно е. -Тогава защо смятате, че не трябва да бъде наказан шофьорът? - Защото не трябва да бъде наказан, защото му е съсипан денят... -Вие казвате, че му е съсипан денят, но ако тази жена падне на платното и бъде сгазена, това не е ли нещо, което е много по-тежко и много по-страшно? - Разбира се, но защо някой трябва да носи отговорност, че тя се е докарала до такова състояние".

И така се оказва, че за една от най-големите таксиметрови компании е по-важно защо жената е била в несвяст, отколкото какво може да ѝ се случи докато тя лежи изоставена до пътното платно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители спряха децата си от училище заради техен съученик
Родители спряха децата си от училище заради техен съученик
Спасители и днес не откриха изчезналия в Стара Планина мъж
Спасители и днес не откриха изчезналия в Стара Планина мъж