НОВИНИ

Театърът на Таганка отбелязва годишнина на Владимир Висоцки

На 25 януари актьорът щеше да навърши 78 години. Висоцки работи в театъра 16 години.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
15:18, 25.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още
театърът таганка отбелязва годишнина владимир висоцки


Приятели, колеги и зрители се събират днес в старото здание на театъра на Таганка, свързано с творческата биография на поета. По традиция ще се играе представлението "Владимир Висоцки ", съобщи ТАСС. "Това ще е първият спектакъл на основната сцена след ремонта на сградата", обясни директорът на театъра Ирина Алексимова.

Официалното откриване на сцената е на 31 януари.

Завършил Школата - студия на МХАТ, Висоцки е приет в трупата на театър на Таганка през 1964 година. Негов дебют е неголяма рола в спектакъла "Добрият човек от Съчуан" на режисьора Юрий Любимов. В репертоара на Висоцки са ролите на Галилей, Хлопуша и Лопахин, но най-ярко е изпълнението му на образа на Хамлет. За първи път, Висоцки играе датския принц на 29 ноември 1971 година, за последен на 18 юли 1980 година, седмица преди смъртта си.


;

Вещи на Владимир Висоцки и съпругата му Марина Влади, купени на търг в Париж ще бъдат подарени град Москва. След това те ще отидат в музея на поета.Сред предметите са икони, подарени на сватбата и на погребението на Висоцки.Търгът беше по идея на Марина Влади. Разпродажбата се състоя на 25 ноември в Париж и бяха събрани 1 милион евро.

Най-известният бард на Съветския съюз умря на 42 години, от сърдечен удар в Москва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да действаме при евентуален инцидент в планината?!
Как да действаме при евентуален инцидент в планината?!
Зимна приказка с лебеди в Китай
Зимна приказка с лебеди в Китай