НОВИНИ

Тежката обстановка в страната в снимки

Червен код за опасно време е обявен за Хасково, Смолян и Кърджали. Сняг, наводнения, свлачища. Ето обстановката в снимки на БТА.

тежката обстановка страната снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 17.01.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В Плевен зимната обстановка е усложнена. Има паднали дървета, счупени клони от снега и затиснати автомобили

;

Река Черна е преляла в отделни зони в пределите на града, а пътят Смолян - Арда е залят на места. ВЕЦ в с. Средногорци също беше наводнен. Нивото на р. Черна се е повишило с над 1 метър за последното денонощие, а валежът премина в сняг.

;

В района на Хасково обстановката е подобна. Дъждът, който премина в мокър сняг предизвика покачване нивото на река Олу Дере-приток към Марица и скъсване на дигата край село Динево. Къщи в селото са залети и хората своевременно са евакуирани, а пътят към селото е непроходим.

;

Залят е и пътя към село Любеново. При село Стойково, разположено на главен път "Е-80" водната стихия е наводнила доста къщи. Хората своевременно са ги напуснали и са извадили добитъка на високата част на селото


;

Обилният снеговалеж усложни вчера пътната обстановка и в някои части на Благоевградска област. Автомобил беше поднесъл, излязъл извън пътното платно и спрял в дърветата край пътя, който свързва Банско и скизоната на Бъндеришка поляна.

;

Помощна сграда на дърводелски цех в смолянския квартал Устово е подкопана от разрушителното пълноводие на р. Черна. Община Смолян обяви тази нощ бедствено положение заради пораженията от проливния дъжд.

;

В София основните булеварди бяха почистени и градският транспорт се движеше.

;

Снегът предизвика и положителни емоции.

;

ВАШИТЕ СНИМКИ И ВИДЕА МОЖЕТЕ ДА НИ ИЗПРАЩАТЕ В MYNEWS

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна приказка
Снежна приказка
Виченца— бижутерийната столица на Италия
Виченца— бижутерийната столица на Италия