НОВИНИ

Тръмп обеща сигурност, благоденствие и мир

Милиардерът Доналд Тръмп прие тази нощ официално номинацията на Републиканската партия да се бори за президент на САЩ. В речта си на финала на партийната конференция в Кливланд Тръмп се обърна към забравените американци - тези, които работят здраво, но не са чути и каза "Аз съм вашият глас". Тръмп обеща сигурност, благоденствие и мир. Имаше ли изненади в речта на Тръмп и каква беше ролята на децата му на конференцията - вижте в прякото включване на Младен Петков, кореспондент на БНР в САЩ. Какво ново имаше в едночасовата му реч, какви бяха реакциите - това е въпросът ни към Младен Петков, който на място проследи форума на републиканците

Джанан Дурал
от Джанан Дурал Младен Петков
22:27, 22.07.2016
Чете се за: 01:43 мин.
По света
Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ: "Аз съм с вас, американци! Аз съм вашият глас. На всеки родител, който мечтае за бъдещето на детето си, за всяко дете, което мечтае за своето бъдеще, казвам: Аз съм с вас, ще се боря за вас, и ще спечели заради вас! На всички американци, във всички малки и големи градове, обещавам: Ще направим Америка силна отново! Ще направим Америка горда отново! Ще направим Америка сигурна отново, Америка пак ще бъде велика!"
;

Ексцентричен милиардер с остър език, който не се страхува да влиза в ролята на шут - Доналд Тръмп извървя пътя от поредния включил се в надпреварата за Белия дом, до официална номинация на републиканците за президент.

Кой е той и на какво разчита, за да печели поддръжници?

Доналд Тръмп, кандидат-президент на републиканската партия: Кандидатирам се за президент на Съединените щати и заедно ще върнем величието на тази държава!

Когато обяви, че се включва в надпреварата за републиканската номинация, никой не прие думите му сериозно. Ексцентричен милиардер, често осмиван заради прическата си и участник в риалити програми - никой не очакваше ДоналдТръмп да бъде сериозна кандидатура.

69-годишният нюйоркчанин започна шумна предизборна кампания, пълна със скандални и популистки изказвания. В сянката на най-тежките световни кризи, Тръмп избра именно тази линия на поведение - игра със страховете на населението - тероризъм, мигрантска вълна...

Доналд Тръмп, кандидат-президент на републиканската партия: Ще построя една голяма стена по границата. Никой не строи така добре, както аз. Ще изградя ограда по южната ни граница и ще накарам Мексико за плати за нея, запомнете ми думите.

Критиците му станах в пъти повече, след като предложи забрана за достъп на мюсюлмани в страната. Тръмп обаче дори за миг не се поколеба в успеха си. Залага на имиджа си на успешен бизнесмен, сбъднал американската мечта. Често подчертава колко добре управлява компаниите си, за да увери потенциалните гласоподаватели, че би бил не по-малко добър държавен глава.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на републиканската партия: Правя така, че бизнесът ми винаги да е успешен. Дори в условия на криза, аз изграждам империи. Е, понякога банките трябва да пострадат малко. Понякога и хората страдат, но правя така, че аз, моето семейство и моят бизнес да сме добре.

Критиците на Тръмп го определят като най-лошия кандидат на републиканците, след Сара Пейлин. А самата тя отдавна заяви, че застава плътно зад него.

Сара Пейлин, губернатор на Аляска и бивш кандидат за вицепрезидент: Готови ли сте за новия главнокомандващ, готови ли сте за човекът, който ще поведе армията ни и ще помете Ислямска държава!?
Доналд Тръмп, кандидат-президент на републиканската партия: Колкото и да не ми се иска да го кажа, станал съм леко... комерсиален. Всички тези хора, които започнаха да ме подкрепят... пълна лудост!

Тръмп е защитник на идеята, че всеки американец трябва да има оръжие. Отрича съществуването на глобално затопляне. Има три брака, пет деца и според списание Форбс - най-малко три милиарда долара. От тази седмица има и реален шанс да бъде следващия президент на Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Разговарях с генералния консул на страната ни в Мюнхен
Бойко Борисов: Разговарях с генералния консул на страната ни в Мюнхен
Радан Кънев: ​Българският национален интерес e застрашен
Радан Кънев: ​Българският национален интерес e застрашен