НОВИНИ

Тръмп обясни защо е уволнил Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп с първи коментари за поисканата оставка на съветника му по национална сигурност Джон Болтън. Според президента Тръмп, Болтън е имал твърде остър, войнолюбски, но и изцяло грешен подход в преговорите на САЩ с Иран, Северна Корея и Афганистан.

bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 11.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

В изявление пред журналисти в Белия дом, американския държавен глава акцентира върху предложенията и изявленията на Болтън през последните месеци. Президентът Тръмп определи действията на бившия съветник като огромни грешки и дори продукт на глупост.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: От момента, в който Болтън спомена за "Либийския модел" това се превърна в тотална катастрофа. Вижте какво стана с Кадафи и той използва този подход, за споразумение със Северна Корея?! Не виня Ким Чен Ун за неговия отговор. Не става въпрос за политическа жилавост и смелост, а за политическа глупост.

Според американската телевизия СиЕнЕн "последната капка" за оставката е била разгорещен спор между Болтън и президента Тръмп предишната вечер, по време на който Болтън е бил строго против талибанските лидери да стъпят на американска почва.

По думите на президента Тръмп, в момента се обмислят пет "висококвалифирани" кандидатури за овакантения пост на Болтън. А новият съветник ще бъде назначен следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат топлата вода на Перник
Пускат топлата вода на Перник
Консервативен ли е българинът обсъждаха политици
Консервативен ли е българинът обсъждаха политици