НОВИНИ

Фестивалът на анимационното кино беше открит във Варна

Тази вечер във Варна беше открит 15-ят Световен фестивал на анимационното кино. В продължение на 5 дни жителите и гостите на града ще могат да видят най-доброто от света на анимацията. Съпътстващата програма на фестивала включва тематични работилници, изложби, безплатни прожекции, майсторски класове и конкурси.

bnt avatar logo
от БНТ
22:43, 11.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Според директора на фестивала проф. Анри Кулев, Световният фестивал на анимационния филм събира елита на анимационното изкуство във Варна.

Анри Кулев-директор на фестивала: Тази година дойдоха страшно много филми. В официалната селекция има 89 филма от 40 страни. Има 10 български филма, има много интересни и разнообразни.

По време на фестивала зрителите ще могат да видят 6 късометражни, 5 пълнометражни и 2 детски програми. Много силно е участието тази година на младите аниматори.

Анри Кулев-директор на фестивала: Най-смешното е, че се смениха Вече поколения студенти, които правят фестивала. Бяха едни, минаха втори трети, сега са четвърти и това е най-хубавото.

Извън състезателната програма ще бъде представена изложба на белгийски комикси, ще има детски работилници и конкурси за детски рисунки. Премиера на филмите си ще направят Ася Кованова с „Лист хартия" и Пенчо Кунчев с филма си „Рози в нощта".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Консервативен ли е българинът обсъждаха политици
Консервативен ли е българинът обсъждаха политици
ГЕРБ определи кандидатите си за кметове в областните градове
ГЕРБ определи кандидатите си за кметове в областните градове