НОВИНИ

Тръмп предлага "мир чрез сила" с увеличаването на военния бюджет на САЩ

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп призова за "мир чрез сила" и обеща да увеличи военните разходи, ако бъде избран през ноември

тръмп предлага мир сила увеличаването военния бюджет сащ
bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 07.09.2016
Чете се за: 01:01 мин.
По света

Милиардерът заяви, че ще поиска от Конгреса да отмени съкращенията в бюджета на отбраната на САЩ, които влязоха в сила, след като законодателите не успяха да постигнат бюджетен компромис през 2013 г. Тръмп смята, че в сегашния си вид американските военни сили не са в състояние да се справят със заплахи срещу САЩ.

"Историята показва, че когато Америка е неподготвена, е моментът на най-голяма опасност. Искаме да възпрем, да избегнем и да осуетим конфликти чрез неоспоримото си военно превъзходство", каза Тръмп в реч за националната сигурност във Филаделфия.

Миналата година разходите на САЩ за отбрана бяха над 600 милиарда долара, отбелязва ДПА.

Тръмп твърди, че може да осигури парите за допълнителните военни разходи чрез "реформи на здравия разум" в администрацията.

Тръмп заяви, че ако стане президент, неговата външна политика ще е основана на дипломация, а не на разрушения, предаде ТАСС.

Бизнесменът окачестви като абсолютен провал външната политика на президента на САЩ Барак Обама и на съперничката си на изборите от Демократическата партия Хилари Клинтън.

"Политиката на сваляне на режими, която води сегашната администрация, предизвика вакуум" в региона и от това се възползваха групировки като "Ислямска държава", заяви републиканският кандидат-президент.

"Политиката на Клинтън в Ирак, Либия и Сирия доведе само до нестабилност, страдания и смърт. Понякога изглежда сякаш в Близкия изток няма страна, където Клинтън не би искала да се втурне да свали управляващите", заяви Тръмп. Той добави, че според него другите държави не се боят от САЩ, защото не уважават държавното им ръководство, давайки примери с Русия, Китай и Северна Корея.

Тръмп заяви, че ако стане президент, ще даде на военното командване 30 дни да изготви план за побеждаване на "Ислямска държава" и ще поиска от Комитета на началник-щабовете да направи оценка на всички уязвими места на националната киберзащита, предаде Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет над Черно море
Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет над Черно море
Осветиха храм, открит в Перперикон
Осветиха храм, открит в Перперикон