НОВИНИ

Тръмп: Саудитският престолонаследник не е знаел за Хашоги

Престолонаследникът на Саудитска Арабия отрича да знае какво се е случило с изчезналия журналист Джамал Хашоги, обиви американският президент след телефонен разговор с принц Мохамед бин Салман. Той се е провел по време на посещението на държавния секретар Майк Помпео в Рияд. Оттам Помпео заминава днес за Турция.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:53, 17.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
По света
тръмп саудитският престолонаследник знаел хашоги

Междувременно турската полиция съобщи, че обискът в резиденцията на генералния консул на Саудитска Арабия в Истанбул няма да се проведе в следващите часове. Претърсването е отложено, тъй като представители на саудитските власти не са успели да се включат в него.

Вчера Турция обяви, че разследването ще обхване и резиденцията на консула и превозни средства. Междувременно американският президент критикува предварителното осъждане на Саудитска Арабия за случая.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Зависи дали кралят и престолонаследникът са знаели за това, според мен. На първо място - какво се е случило, но освен това - дали са знаели или не. Ако са знаели, това би било лошо. Ако не са знаели, стават лоши работи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители от Гоце Делчев излизат на протест
Тютюнопроизводители от Гоце Делчев излизат на протест
Европейските лидери се събират в Брюксел за решаваща среща преди Брекзит
Европейските лидери се събират в Брюксел за решаваща среща преди Брекзит