НОВИНИ

Тръмп смята Путин лично отговорен за руската намеса в изборите

И още обяснения след срещата на американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хелзинки. В ново интервю за телевизия Си Би Ес Тръмп заяви, че държи Путин лично отговорен за руската намеса в президентските избори в Съединените щати през 2016-та година.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:16, 19.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Американският президент е предупредил Владимир Путин, че Съединените щати няма да търпят бъдеща руска намеса в изборите. Това заяви Доналд Тръмп в интервю за CBS News.

ДЖЕФ ГЛОР, водещ в CBS: А смятате ли Путин лично отговорен?
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ: Точно както смятам себе си за отговорен за нещата, които стават в тази страна, така и той като лидер на своята страна, да, той е отговорен.

На въпрос какво точно е казал на руския президент, Тръмп заяви, че е бил много убедителен.

ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ: Дадох му да разбере, че ние няма да допуснем това, и то е точно така.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Съединените щати полагат усилия да не допуснат руска намеса в междинните избори за Конгрес през ноември.

САРА САНДЪРС, говорител на Белия дом: Ние предприемаме мерки, за да гарантираме, че те няма да успеят да извършат това отново. За разлика от предишните администрации, сегашният президент наистина предприема решителни действия и провежда реформи, за да е сигурен, че това няма да се повтори.

Сандърс отрече Тръмп да е казвал, че Съединените щати вече не са мишена на Русия. Въпросът беше зададен вчера на американския президент от журналист от Ей Би Си. Тогава Тръмп поклати глава и отговори отрицателно. Според Сандърс обаче с отговора си "НЕ", Доналд Тръмп искал да сложи край на журналистическите въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха трима надзиратели от Варна, пускали на свобода автокрадец
Задържаха трима надзиратели от Варна, пускали на свобода автокрадец
Напрежение в Шарково след положителната проба за огнища на чума
Напрежение в Шарково след положителната проба за огнища на чума