НОВИНИ

Цвета Караянчева ще бъде на аудиенция при японския император Акихито

Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония. Утре предстои аудиенция на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева при японския император Акихито. Делегацията ще се срещне и с премиера на Япония и депутати. Защо японци рекламират България в родината си - разказват специалните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:51, 18.11.2018
Чете се за: 01:02 мин.
По света

Япония, където се срещат бъдещето и миналото. Третата най-голяма икономика в света. И страната, в която животът балансира между свръхмодерните технологии и вековните традиции. Посещението на българската делегация идва в навечерието на важни годишнини.

Догодина България и Япония отбелязват 110 години от първия официален контакт между двете страни и 80 години от началото на дипломатическите отношения. В Токио и Киото, българските депутати срещнаха японци, посветили време и усилия за успехите на страната ни.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Оттук нататък можем да развиваме образование, икономика, IT технологии, знаете, че те са много напред в тази тема. Искаме да привлечем още инвеститори, за да може България и Япония да развият своето сътрудничество в още по-голям мащаб.

Юдзуру Хирано е почетен консул на страната ни в префектура Осака. Казва, че България е позната сред японците не само като страната на розите и киселото мляко.

Юдзуру Хирано - почетен консул на България в префектура Осака: България има много фенове в Япония и заради сумиста Котоошу. Той е известен, красив, излъчва положителна енергия и хората му се възхищават. Искам да се възползвам от добрия образ на България и да я рекламирам като туристическа дестинация.

Акико Игая е сред първите японски студенти в България в края на 60-те. И се връща многократно след това.

Акико Игая - Японо-българска асоциация: Не гледайте само промените, които виждате с очите си. Това е важно, обаче има неща, които не трябва да се променят. Те са вътре в сърцето. За мен няма толкова голямо значение колко нови сгради сте построили и че улиците са станали по-красиви. Най-много ценя добротата на вашия народ, която не се променя.

Искреност от Изтока, където вярват, че най-доброто лекарство за всеки е човекът със сърце. И че богатият може да си купи и най-скъпия самурайски меч, но не може да си купи сърце на самурай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът в София: недоволство срещу цените на горивата и за смяна на системата
Протестът в София: недоволство срещу цените на горивата и за смяна на системата
Протести и блокади в много градове на страната (ОБЗОР)
Протести и блокади в много градове на страната (ОБЗОР)