НОВИНИ

Турски танкове навлязоха в сирийския град Джараблус

Формирования на турски командоси навлязоха в пограничния сирийски град Джараблус от север и запад и установяват контрол над него, съобщи днес за ливанската телевизия Ал Маядин представителят на местните власти Сабри Осман, цитиран от ТАСС.По думите на Осман основната част от терористите от групировката "Ислямска държава" са напуснали града преди турското настъпление.

bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 24.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Турски танкове рано тази сутрин пресякоха границата със Сирия, след като авиацията и артилерията нанесоха удари на граничния град Джараблус. Анкара съобщи, че военната операция се предприема с цел ликвидиране на позициите на "Ислямска държава" покрай границата с Турция.

В резултат на ударите на турската авиация и артилерия има загинали сред местните жители и ранени, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, заяви представителят на местните власти Сабри Осман.

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че операциите в Северна Сирия са насочени срещу "Ислямска държава" и сирийски кюрдски бойци, за да сложи край на атаките по турската граница.

"В 4 ч. тази сутрин започнаха операциите в Северна Сирия срещу терористични групировки, които постоянно заплашват нашата страна, като ДАЕШ и ПДС", каза президентът в Анкара.

Ердоган каза, че Турция е решила твърдо "да поеме нещата в свои ръце", ако се наложи да се защити териториалната цялост на Сирия. Той подчерта, че Турция иска само да помогне на народа на Сирия и няма никакви други замисли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерски съвет предложи бригаден генерал Цанко Стойков за командир на ВВС
Министерски съвет предложи бригаден генерал Цанко Стойков за командир на ВВС
Състоянието на алпиниста Боян Петров се подобрява
Състоянието на алпиниста Боян Петров се подобрява