НОВИНИ

Турция се извини на Русия за сваления „Су-24“

В Кремъл е получено писмо, в което турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган изразява съжаление за смъртта на пилота и заявява желанието си за нормализиране на отношенията между Москва и Анкара.

турция извини русия сваления
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 27.06.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

"Искам още веднъж да изразя съчувствие и дълбоки съболезнования на семейството на загиналия пилот и казвам - извинявайте", това е част от текста на посланието, публикувано на официалната страница на руския държавен глава. В него се казва още, че срещу турския гражданин, свързван със смъртта на пилота, вече се води съдебно разследване.



Руският бомбардировач беше свален от турски изтребители по време на антитерористична операция в Сирия през ноември 2015 година. Това предизвика огромен дипломатически скандал между Русия и Турция, последван и от икономическа блокада от страна на Москва. Показателно е, че извинението на Ердоган идва след британското "НЕ" на Европейския съюз. Мнозина анализатори разчетоха в това послание, че Анкара търси стратегическото партньорство на Москва, а не това на Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският паунд достигна най-ниското дъно от 31 години насам
Британският паунд достигна най-ниското дъно от 31 години насам
Статуи оживяха в Русе
Статуи оживяха в Русе