НОВИНИ

Ученици от Карлово издадоха диск за живота на Васил Левски

По идея на ученици от карловското училище "Христо Проданов" бе изработен интересен диск с най-важните дати от живота на Васил Левски. Инициативата е посветена на 180-та годишнина от рождението на Апостола, която предстои да бъде чествана тази година.

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 10.03.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Дискът е с цветовете на българското знаме и върху него е поставен ликът на Левски и рисунка на ученичка от училището.

Цветан Василев - ученик в 7-ми клас на СУ "Христо Проданов" Карлово: "Спонтанно ни дойде идеята за този кръг. Избрахме най-важните моменти от живота на Левски.

- За теб лично кое представлява най-голям интерес от живота на Левски?

- Частта, в която той минава през цяла България, създава своите революционни комитети и нито един път не се е замислил дали това, което прави, е грешно".

Дискът ще бъде разпространяван както в страната, така и в чужбина.

Яна Минева - преподавател по история в СУ "Христо Проданов": "Имаме 1000 диска, искаме да стигне до всеки български ученик и по този начин да отбележим паметта на Апостола, мисля че ще бъде интересен не само за учениците, но за всеки българин..."
;

Уникалният продукт ще се продава срещу сумата от 3 лева, тъй като възпитаниците на училището желаят със събраните средства да реализират още една родолюбива инициатива - да бъде издадена книга за 180-те най-видни карловци, които са допринесли за развитието на града и просперитета на България

Яна Минева: "Книга, която ще се казва 180 причина да се гордеем, че сме карловци. Учениците са събрали материалите от клуб "Краезнание", а учениците от "Мултимедийна работилница" ще направят предпечатната подготовка на книгата".

Книгата се очаква да излезе в навечерието на 180-та годишнина от рождението на апостола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-малко жени се насочват към шивашката професия
Все по-малко жени се насочват към шивашката професия
Изтича срокът, в който могат да се предложат мерки за по-чист въздух в София
Изтича срокът, в който могат да се предложат мерки за по-чист въздух в София