НОВИНИ

Усложнена зимна обстановка в София и региона

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 17 области в страната. Обилният снеговалеж тази сутрин блокира много пътища в страната. В София и към момента снегорините почистват основните булеварди и пътни артерии. Забранено е движението на територията на София област за тежкотоварни камиони над 12 тона.

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 19.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От Столичната община съобщиха, че продължава почистването на улиците, по които се движи градският транспорт, и основните пътни артерии. 98 снегопочистващи машини, работят във всички райони на София, като избутват снежна маса от пътните платна и разпръскват соли срещу заледяване.

Тази сутрин между 8:00 и 9:00 часа придвижването на автомобилите по столичните улици и булеварди се извършваше много бавно и на основните кръстовища се струпаха дълги опашки. Зрители на БНТ 2 сигнализираха, че основен фактор за затрудненото движение е образувалата се киша на някои от основните булеварди в столицата.

Директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева съобщи, че тази сутрин са били забелязани слабости в почистването на основните пътища в столицата, като е допуснато наличие на киша. Тя добави, че по GPS на терен са работили 144 машини, но въпреки това практическите резултати не са били на ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрителка на БНТ с видео как изглежда почистената АМ Марица край Димитровград
Зрителка на БНТ с видео как изглежда "почистената" АМ "Марица" край Димитровград
Задържаха 72-годишна жена за финансови злоупотреби
Задържаха 72-годишна жена за финансови злоупотреби